تبیان، دستیار زندگی

زنان پیروز بازی پیروزی

نیاوران، پلیس، میعاد، لاله، آزادگان، بعثت و زمزم، 7 بوستان و پارکی بودند که دیروز یک عصر خاطره انگیز پاییزی را برای تهران نشین‌ها رقم زدند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 زنان پیروز بازی پیروزی
به گزارش تبیان به نقل از روزنامه‌ی ایران، روایت یک خبرنگار زن از روزی که یک درصد از جایگاه‌های استادیوم آزادی با حدود 850 صندلی به زنان اختصاص داده شد. دیروز اگرچه خبرها از اختصاص 850 صندلی به زنان اختصاص داشت و تنها کسانی می‌توانستند وارد شوند که اسمشان در لیست نهایی درج شده بود، اما همه دختران جوان و نوجوانی که در خارج از ورزشگاه ایستاده بودند و برای ورود به داخل استادیوم اشک شوق می‌ریختند هم توانستند مجوز ورود بگیرند و داخل شوند. دخترها که اغلب‌شان نوجوان‌های 14-15 ساله هستند، به قدری از این اتفاق خوشحال بودند که سراز پا نمی‌شناختند و منتظر بودند که برای نخستین بار جو استادیوم آزادی را از نزدیک در یک بازی حساس و هیجان انگیز ببینند. ذوق و شوق زنان برای دیدن بازی به مراتب بیشتر از مردان است. آنها تلاش می‌کنند تا هر طور شده وارد استادیوم بشوند و حتی یک لحظه‌ای بازی را هم از دست ندهند.

در این میان مردها هم تلاش می‌کنند تا زن‌ها بدون کوچکترین مزاحمت و اذیت و آزاری راه ورودشان را به داخل پیدا کنند. جالب اینجاست که آنها هم شوق زیادی دارند و دلشان می‌خواهد زنان بتوانند در بازی‌های بعدی هم مثل همین روز بدون نگرانی و دغدغه، روی صندلی‌های آزادی بنشینند و تیم مورد علاقه‌شان را از نزدیک تشویق کنند. «نگین» که برای اولین بار پایش به آزادی باز می‌شود، حرف‌های جالبی برای شنیدن دارد: «من یکی از زن‌هایی هستم که توانستم دیروز حس ناب بودن در ورزشگاه را تجربه کنم». حس کردم در کنار او دو آتیشه‌های فوتبالی ایستاده‌اند که چندین بار با گریم‌های پسرانه و لباس‌های مردانه، خودشان را به داخل آزادی رسانده‌اند. گاهی موفق شده‌اند و گاهی هم لو رفته‌اند وحسرت دیدن یک بازی به دلشان مانده، سحر و سپیده و مبینا حالا خوشحالند که می‌توانند بدون ترس و اضطراب یک بازی اسطوره‌ای را در آزادی تماشا کنند.

سینماهای آزادی، کوروش، زندگی و مگامال با استقبال بیشتری از سوی خانواده‌ها برای تماشای این بازی مواجه شدند.



استادیوم یک فضای تعمیم یافته از خانه است

محمد زینالی، جامعه شناس در گفت‌و‌گو با «ایران» در این باره می‌گوید: حضور زنان در استادیوم و باشگاه‌ها به میزان چشم‌گیری می‌تواند در کاهش میزان خشونت و افزایش آرامش در جامعه مؤثر واقع شود. وی می افزاید: علاقه‌مندی به ورزش در کشور ما در دهه‌های قبل نشان از تولد ورزش در دنیای مردانه داشت، اما در 10 سال اخیر تحول فرهنگی شگرفی در خانواده‌ها رخ داده که این مرزبندی‌ها را در هم شکسته است و از فرهنگ اوقات فراغت مردانه وارد فرهنگ فراغت خانواده شده‌ایم و اکثر افرادی که وارد باشگاه و استادیوم می‌شوند فقط پسرها نیستند بلکه عضوی از یک خانواده محسوب می‌شوند و همراهی خانواده با فرزندان را نشان می‌دهد و دخترها هم اخیراً بخشی از این فرهنگ فراغتی شده‌اند. در قدیم دختران به‌دلیل جمعیت زیاد خانواده‌ها فقط در امور خانه و خانواده کمک می‌کردند و وارد حیطه ورزشی نمی‌شدند.

زینالی با تأکید برحضور زنان در ورزشگاه‌ها می‌افزاید: درخواست زنان و دختران برای حضور در ورزشگاه‌ها و استادیوم‌ها یک نیاز فرهنگی است و باید خانواده‌ها در فرهنگ فراغت ادغام شوند، در دنیای جدید به‌دلیل تک فرزند یا دو فرزند بودن خانواده‌ها والدین تعامل و همراهی با جوانان را پذیرفته‌اند و با این قشر همراه شده‌اند. درواقع توده مردم از ساماندهی و تقویت بنیان خانواده استقبال می‌کنند، بنابراین لازم است در جهت تقویت فرهنگ فراغت خانواده قدم برداشته شود و باید بستر حضور زنان در استادیوم‌ها و ورزشگاه‌ها به‌دلیل شبیه‌سازی فضای خانه فراهم شود.

زینالی می‌افزاید: با وجود باورهای هراس انگیزی که نسبت به حضور زنان در کنار مردان وجود دارد، اما اگر زنان و دختران در این محافل حضور یابند، کاهش خشونت و افزایش آرامش و امنیت خاطر را در جامعه خواهیم داشت زیرا استادیوم یک فضای تعمیم یافته از خانه است که امنیت خاطر را افزایش می‌دهد. در بازی دیروز 850 زن شانس ورود به استادیوم را پیدا کرده‌اند، اما هر چقدر توازن حضور زن و مرد در ورزشگاه‌ها بیشتر باشد احساس امنیت و آرامش و تعمیم یافتگی به فضای خانه بیشتر می‌شود. وی خاطرنشان می‌کند: با برنامه‌ریزی درست و ایجاد بستری مناسب می‌توان آمار متوازن تری را روانه ورزشگاه‌ها کرد چراکه یک طرف زندگی زنان هستند که در ایجاد آرامش در جامعه نقش بسزایی را ایفا می‌کنند.

تماشای بازی پرسپولیس-کاشیما در 7 بوستان بزرگ تهران

7 بوستان بزرگ تهران دیروز در یک اقدام کم سابقه، همزمان با برگزاری مسابقه برگشت فینال جام باشگاه‌های آسیا، به استقبال هزاران هوادار فوتبالی رفتند که علاقه داشتند یک بازی حساس و هیجان انگیز را در فضاهای عمومی به تماشا بنشینند. این اقدام البته دو روز پیش با نصب تلویزیون‌های ال سی‌دی بزرگ برای نخستین بار در پهنه‌های جغرافیایی مختلف تهران انجام شد. خیلی‌ها که شوق دیدن مسابقه پرسپولیس و کاشیمای ژاپن را در فضای عمومی داشتند و البته آنها که نمی‌تواستند خودشان را به استادیوم بزرگ آزادی برسانند و شاید هم مجالی برای رفتن به سینماها و کافی شاپ‌ها نداشتند، بوستان‌های بزرگ تهران را انتخاب کردند.

نیاوران، پلیس، میعاد، لاله، آزادگان، بعثت و زمزم، 7 بوستان و پارکی بودند که دیروز یک عصر خاطره انگیز پاییزی را برای تهران نشین‌ها رقم زدند. آن‌طور که حجت نظری، عضو شورای شهر تهران به «ایران» می‌گوید: هیچ محدودیتی برای حضور خانواده‌ها و جوانترها در آمفی تئاترهای روباز وجود نداشت و همه علاقه‌مندان توانستند در کنار هم بدون هیچ گونه مشکلی بازی را به تماشا بنشینند و از دیدن این مسابقه گرم وهیجان انگیز در سرمای پاییزی تهران، لذت ببرند.

این 7 بوستان که از نظر موقعیت جغرافیایی برای دسترسی عموم تهران‌نشین‌ها در نقاط مختلف شهر، درهای خود را به روی فوتبال دوستان باز کرده بودند، خوشبختانه با استقبال بی‌نظیر خانواده‌ها علی رغم سردی هوا روبه‌رو شدند و مدیریت شهری را راغب کردند تا در رخدادهای ورزشی و فرهنگی دیگر هم از این ابتکار عمل، استفاده کنند. صدای جیغ و شادی مردم و فریادهای تشویق ایران- ایران، دیروز فضای پارک‌های تهران را به یک فضای بی‌نظیر تبدیل کرده بود.

استقبال بی‌نظیر مردم برای تماشای فوتبال پرسپولیس در سینماهای کشور

دیروز40 سینما میزبان خانواده‌ها در سراسر کشور بود تا پای هزاران طرفدار پروپا قرص فوتبالی را برای چندمین بار به سالن‌های سینما باز کند. استقبال از سانس‌های اختصاص یافته به فوتبال در سینما آنقدر قابل توجه بود که سینماهای آزادی، کوروش، زندگی و مگامال در کمتر از چند ساعت بلیت‌های خود را فروختند و ظرفیت‌هایشان پر شد. «علی سرتیپی» سخنگوی شورای عالی اکران هم در گفت‌و‌گو با «ایران» به استقبال بی‌نظیر مردم از تماشای این بازی در سالن‌های سینما تأکید می‌کند و می‌گوید: با پخش فوتبال در سالن‌های سینما تلاش کردیم تا شرایط حضور زنان و خانواده‌ها را برای تماشای فوتبال فراهم کنیم. بر همین اساس، نزدیک به 40 هزار ظرفیت از سالن‌های سینما را به تماشای این بازی اختصاص دادیم. وی ادامه می‌دهد: خوشبختانه تعداد زیادی از مردم دیروز ترجیح دادند به جای تماشای بازی فوتبال در خانه‌هایشان به سینماها بروند و حتی می‌توان گفت که استقبال مردم بهتر از بازی‌های جام جهانی بود. بنابراین، این موضوع نشان می‌دهد فرهنگ تماشای فوتبال در سالن‌های سینما در حال جا افتادن در جامعه است.

سخنگوی شورای عالی اکران می افزاید: سینماهای آزادی، کوروش، زندگی و مگامال با استقبال بیشتری از سوی خانواده‌ها برای تماشای این بازی مواجه شدند. سرتیپی در مورد جلب رضایت تهیه کنندگانی که سانس فیلم‌شان همزمان با این مسابقه بود نیز می‌گوید: قرار بر این شد که به آنها مبلغی از فروش بازی فوتبال را پرداخت کنیم و یک سانس فوق‌العاده نیز علاوه بر میزان فروش برایشان در نظر بگیریم.
منبع: روزنامه‌ی ایران