تبیان، دستیار زندگی

تحقق شعار شهر زیست‌پذیر و شهروند مشارکت‌پذیر

اصلاح فرآیندهای اجرایی اداره کل سلامت در سال 97 در راستای تحقق شعار "تهران؛ شهر زیست پذیر، شهروندان مشارکت پذیر" در دستور کار قرار گرفته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زینب نصیری
به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، زینب نصیری در این باره اظهار داشت: با توجه به رویکردها و سیاستهای اجرایی اداره کل سلامت در سال 1397، اصلاح فرآیندهای اجرایی این اداره کل در دستور کار قرار گرفته که این موضوع در چند بخش مجزا برنامه ریزی و پیگیری شده است.

وی هدف اصلی اصلاح فرآیندها را بازبینی و تکمیل فرآیندهای گذشته عنوان و خاطرنشان کرد: هیچ فرآیندی متوقف و حذف نمی شود بلکه با اصلاح فرآیندها به سمت اهداف گام برمی داریم.

نصیری با اشاره به رویکردها و سیاستهای اجرایی اداره کل سلامت در سال جاری گفت: جلب مشارکت مردم و همکاری عمومی در راستای توجه به نقش سلامت و پیشگیری برای داشتن جامعه‌ای سالم از مهمترین رویکردهایی است که در این راستا بنا داریم در جهت جلب حمایت سیاستگزاران و مدیران ارشد در پشتیبانی از برنامه های سلامت و همچنین تقویت همکاری های بین بخشی و جلب مشارکت دستگاههای مرتبط با سلامت مردم حرکت کنیم.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران از خانه های سلامت 352گانه به عنوان تسهیلگران فضاهای مشارکتی محلات شهر تهران یاد کرد و افزود: برنامه ریزی دقیق و بهره گیری از ظرفیت خانه های سلامت مدنظر قرار گرفته تا خدمات با كیفیت و هدفمند با رویكرد ارتقای سلامت اجتماعی به شهروندان تهرانی و با اولویت گروههای خاص ارائه گردد.

وی تسهیل حضور سازمانهای مردم نهاد حوزه سلامت برای ارائه خدمات تخصصی و مداخلات اجتماع محور را از دیگر رویکردهای حوزه سلامت دانست و گفت: تصمیم داریم برنامه های اثربخشی را در حوزه سلامت شهری با هم افزایی انجمن های مردم نهاد تدوین کنیم و برای گسترش چتر حمایتی از اقشار مختلف جامعه نیازمند همراهی و هم افزایی سازمان های مردم نهاد هستیم.

وی با اشاره به شعار"تهران؛ شهر زیست پذیر، شهروندان مشارکت پذیر" گفت: توسعه و ترویج اقدامات داوطلبانه به منظور افزایش مشارکت مردم در ارتقای سطح سلامت از طریق شبکه سلامتیاران شهر، کانونهای اجتماع محور حوزه سلامت، کارگروههای توسعه محلی، شورای سلامت محله و ... در نظر گرفته شده است.

به گفته نصیری، مقوله مسئولیت اجتماعی در تمامی سازمانهای همپوشان سلامت در داخل و بیرون شهرداری از طریق گسترش همکاریهای درون بخشی و بین بخشی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر لزوم اجرای برنامه های اثربخش در ارتقای سطح آگاهی مردم و پرهیز از فعالیتهای صرفاً تبلیغی و غیر ضرور، افزود: با توجه ویژه به صرفه جویی در هزینه ها و ملاک قراردادن «هزینه- اثربخشی» در تمام زمینه ها می توان به کاهش هدر رفت سرمایه های اجتماعی، انسانی و مالی کمک کرد.

وی آغاز این تغییر رویکردها را همزمان با هفته سلامت عنوان کرد و یادآور شد: «هفته سلامت» فرصت مغتنمی بود تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهّم و سهم آن در تحقق توسعه پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی تاکید شود. از طرفی این هفته فرصتی بود تا ضمن بازنگری و نگاه مجدد به توانمندیها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخگویی منطقی و شایسته به مردم، بازتوانی مضاعف و در قالب یک برنامه منسجم، همراه با سایر دستگاههای مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم گام برداریم.

نصیری با اشاره به برگزاری 6 نشست های تخصصی در هفته سلامت گفت: در راستای اصلاح فرآیندها و بهره گیری از ظرفیت ذینفعان حوزه سلامت، نشست های تخصصی با اصحاب رسانه، سازمانهای درون بخشی شهرداری تهران، سازمانهای مردم نهاد، استارتاپ های حوزه سلامت، اساتید دانشگاهی و فعالین حوزه سلامت و بنگاههای اقتصادی سلامت محور برگزار شد که دستاوردهای قابل توجهی داشت.