تبیان، دستیار زندگی

چرایی هجمه دشمن به حجاب

رقص خیابانی در شب شهادت!

از "چهارشنبه‌های سفید" گرفته تا "نه، به حجاب اجباری" بخشی از پروژه‌های مسیح علی‌نژاد در راستای اسلام زدایی و ایران هراسی است که متاسفانه طرفداران خاصی را در ایران به خود جلب کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
حجاب اجباری
طی دو روز گذشته شاهد پخش کلیپی توهین آمیز و ضدارزشی در فضای مجازی بودیم که از سوی عموم مردم محکوم شد. دختری که با برداشتن روسری خود، در شب شهادت امام صادق(ع) و در جلوی درب یک مسجد شروع به رقص و آواز خوانی کرد، موج گسترده‌ای از انتقادها را در پی داشت.

باید توجه داشت که این عمل ضد ارزشی و هنجار شکنانه، بخشی از برنامه‌ای بود که پیش‌تر یکی از فعالان رسانه‌ای خارج نشین آن را راه‌اندازی کرده بود. مسیح علی‌نژاد که همگان نام وی را گره خورده به مخالفت با حجاب و یا نه به حجاب اجباری می‌دانند، مدت‌ها است که با بازیچه قرار دادن جوانان ایرانی آنان را تحریک به هنجارشکنی و قُبح زدایی از ارزش‌های جامعه کرده است.

رعایت چارچوب‌ها و خط قرمزهای جامعه یکی از الزاماتی است که در صورت تخطی از آن، جامعه و قانون‌گذار باید با تخلفات برخورد داشته باشند تا از اشاعه‌ی ناهنجاری و ارزش شکنی‌ها جلوگیری کنند.



برنامه و طرح‌های مختلفی از سوی علی‌نژاد راه‌اندازی شده است که برخی از آن‌ها نیز در همان ابتدای امر شکست خورده‌اند. از "چهارشنبه‌های سفید" گرفته تا "نه، به حجاب اجباری" بخشی از پروژه‌های مسیح علی‌نژاد در راستای اسلام زدایی و ایران هراسی محسوب می‌شوند.

پشت پرده‌ی بی‌حجابی

به‌راستی چرا طی سال‌های اخیر، موضوع حجاب تا این اندازه مورد هجمه‌ی مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است؟ باید توجه داشت که ریشه‌ی هجمه بر حجاب، به اصل حقوق بشر باز می‌گردد. آن‌ها سعی می‌کنند تا با برجسته‌سازی این موضوع که حجاب در ایران، نقض حقوق بشر و آزادی فردی است، مخالفان گسترده‌ای را در تقابل با این ارزش بنیادین، قرار دهند و شکی نیست که با پیشبرد این روند، تدریجا مخالفت‌های پراکنده‌ای در سراسر کشور بروز می‌کند که می‌تواند نقش بسزایی در تحقق اهداف ضد ایرانی_اسلامی غربی‌ها داشته‌ باشد.

چرا حجاب اجباری است؟

"محمد سعید احدیان" پژوهشگر سیاسی؛ در این راستا معتقد است که هر اقدامی که باعث شود سعادت انسانی دیگر از جامعه به خطر بیفتد یا کانون خانواده  تضعیف شود، ممنوع است چرا که آزادی نباید "حقوق دیگران" را سلب کند. پس همان طور که حکومت به عنوان مثال وظیفه دارد اجازه ندهد مواد غذایی آلوده در جامعه توزیع شود چون سلامت دیگران لطمه می خورد، وظیفه دارد اجازه ندهد، فضای عمومی جامعه آلوده شود چون سعادت دیگران لطمه می‌خورد. انسان‌ها اگر می خواهند به سعادت نرسند آزادند (لا اکراه فی الدین) اما اجازه ندارند مانع سعادت دیگران شوند. وقتی فردی به صورتی هنجارشکنانه با آرایشی غلیظ و برای خودنمایی به گونه ای خود را در سطح عمومی جامعه عرضه می کند که "دیده شود" به ویژه هنگامی که این افراد به تعداد قابل توجهی در جامعه تبدیل می‌شوند، "ندیدن" توسط دیگران یا ناممکن یا خیلی سخت می شود و حق وجود زمینه برای رسیدن به سعادت از دیگران سلب می‌شود.(1)

رهبر معظم انقلاب نیز در مورد اهمیت حجاب چنین می‌فرمایند: "باید مسائل ارزشی اسلام در جامعه‌ی ما احیا بشود. مثلاً مسأله‌ی حجاب، یک مسأله‌ی ارزشی است. مسأله‌ی حجاب، اگر چه مقدمه‌ایست برای چیزهای بالاتر ، اما خودش نیز یک مسأله‌ی ارزشی است. ما که روی حجاب این‌قدر مقیدیم، به خاطر این است که حفظ حجاب به زن کمک می‌کند تا بتواند به آن رتبه‌ی معنوی عالی خود برسد و دچار لغزش نشود. ما از دنیای غرب که زن را در طول دوره‌های گذشته تا به امروز، این‌قدر تحقیر کرده است، طلب‌کاریم. شما ببینید در اروپا و در کشورهای غربی، تا اندکی پیش زنان حقوق مالی مستقلی نداشتند."(2)

نتیجه گیری

بنابراین رعایت چارچوب‌ها و خط قرمزهای جامعه یکی از الزاماتی است که در صورت تخطی از آن، جامعه و قانون‌گذار باید با تخلفات برخورد داشته باشند تا از اشاعه‌ی ناهنجاری و ارزش شکنی‌ها جلوگیری کنند. زیرا اموری از جمله، کشف حجاب و توهین به مقدسات و ارزش‌ها، می‌توانند در کوتاه مدت، به قبح شکنی منجر شده و ضمن خدشه‌دار کردن احساسات و اعتقادات عمومی، آسیب‌های اجتماعی گسترده‌ای را نیز به دنبال خواهند داشت.

پی‌نوشت:
1. چرا حجاب اجباری است؟، خبرآنلاین
2. حجاب از دیدگاه مقام‌ معظم‌ رهبری، شبکه اطلاع رسانی دانا